Videoer

Video​er

Øget fokus på lænd (se video på youtube- ” Lænd-fokus og bevægelighed” Lisbethgrud

For dig, der døjer med stivhed og smerter i lænden- ischias symptomer, træthed i lænd, smerter i forb med at rejse sig efter siddestilling. Eller til dig, der blot vil øge fokus på lænden.

Ovenstående symptomer er alt sammen besked fra din krop om at blive mere opmærksom på det sted i kroppen, på noget af dig selv og det du udsætter dig selv for i dagligdagen. Besked fra kroppen om, at noget af det du byder dig selv evt er for meget eller måske kunne takles anderledes. (din kost, fysisk belastning, psykisk belastning osv osv).​

​​Psoas musklen, som øvelserne i videoen arbejder med, har en stor betydning for din krop og din lænd.

Rent fysisk og mekaninsk ved hæfte på lændehvirvler og lårben, men sandelig osse ved at være gemmested for mange oplagrede/uforløste følelser, som frygt, ængstelighed, sorg og stress og traumer.

Musklen er nemlig en af de første, som helt pr refleks reagerer/trækker sig sammen v f.eks “kamp-flugt- tilstande i kroppen og osse en af de sidste muskler som gir slip på disse tilstande i din krop. Denne muskel har sammen med feks frygt og ængstelighed samtidig osse forbindelse/relation til dine nyrer. Lang tids stress/bekymring/ængstelighed vil således give din krop dårligere betingelser mht naturlig afgiftning, som nyrerne bla står for.

Pga musklens hæfte på hvirvlerne er der desuden bindevævsstrøg direkte i forb med Diafragma- din åndedrætsmuskel. Således kan dit lændeproblem nu osse give uhensigtsmæssig/begrænsning i din vejrtrækning samt efterfølgende få følger som nakkespændinger og hovedpine.

Hvis du kommer og modtar sessioner under mine intelligente hænder-her på klinikken- dvs har fået løsnet ikke blot stukturer i lænden men osse bindevævsstrøg og nervebaner i resten af kroppen som kan have stor indflydelse på problemerne i lænden -og osse evt har fået bearbejdet flere andre årsager til, at du har lændeskavanker…

…så er der her i videoen nogle bevægelighedsøvelser, som kan hjælpe dig med at forblive mere bevidst omkring lænden og blive bedre til at mærke, få fornemmelse for, hvordan små bevægelser kan hjælpe dig med at give bedre betingelser for lænden i dagens udfordringer. På denne måde vil du opnå bedre effekt af behandling. Desuden vil du osse fremover blive i stand til tidligere i forløbet og ved tilbagevendende at få vendt en ond cirkel ved at kende din krop bedre samt evne at tage ansvar for de signaler den sender dig.​

Hvis du endnu ikke har været under mine intelligente hænder med dine lændeproblematikker så kan du bruge øvelserne mhp at lære dine smerter at kende, give din lænd bedre bevægelighed, mindre stivhed og gode betingelser mhp de udfordringer din dag giver for din lænd.

Drejer det sig om svære smerter i lænden og er du i tvivl hvorvidt øvelserne er for dig, så henvend dig med evt spørgsmål.

Vigtigt! Undlad øvelserne, hvis de giver anledning til forværring af smerter, så er der brug for udredning og evt behandling.

Øvelserne er på ingen måde ment som helbredelse af dit lændeproblem, men derimod et redskab til at lære mere om din krops signaler samt give lænden de bedste betingelser som start på dagen og i løbet af din dag.

Jeg opfordrer dig til at lave øvelserne før du står ud af sengen samt om aftenen aften og evt osse i løbet af dagen mhp at øge fokus på din lænd.​

Held og lykke!!

​PS: ønsker du at arbejde videre og få flere redskaber evt købe lydfil mhp smertehåndtering eller afspænding så skriv en mail eller ring og jeg vil fluks sende til dig.

Du er osse velkommen til at ringe eller komme forbi til en uforpligtende vurdering af dit lændeproblem el andet.

Herunder er de 4 pdf filer som du kan downloade mhp. at øge din bevidsthed omkr forskellige følelsesmæssige relationer til kropsdele.